Bij sous vide koken zijn er twee belangrijke elementen: tijd en temperatuur. Hoe lang iets gegaard moet worden is afhankelijk van de dikte. Elk product heeft een ideale kerntemperatuur om te garen. Aangezien er meer dan 100 ingrediënten sous vide gegaard kunnen worden, is een tabel voor sous vide temperaturen en tijden praktisch. Elk onderdeel in deze tabel is getest, zodat je zelf geen onderzoek meer hoeft te doen.

De tijden in de tabel zijn gebaseerd op de minimale kooktijd, daarnaast is de tijd afhankelijk van de dikte van het product dat je sous vide wil bereiden. De gegeven temperatuur is gebaseerd op het gemiddelde voor dat product. Smaken verschillen, dus gebruik de onderstaande tabellen om tot jouw eigen voorkeur te komen qua temperatuur en tijd. Waar de een zijn biefstuk medium perfect vindt, op een temperatuur van 58°C, heeft de ander de voorkeur voor een medium-rare biefstuk op een temperatuur van 53°C. Dat is het uitzonderlijke wat de precisie van sous vide koken te bieden heeft.

Tip: Bij elk product is een bepaalde dikte aangegeven, mocht het product in dikte afwijken dan geldt de volgende verhouding: 2 x de dikte → de tijd x 4 Let op: De temperatuur en tijd is afhankelijk van de dikte van het ingrediënt en hoe gaar je deze wenst, de gegeven temperatuur en tijd is een richtlijn.