INGEDIËNTEN
1 kg. kipkluifjes
350 gr. krieltjes
1 50 gr. winterpeen
1 grote ui
1 el. Gochugaru (Koreaanse Chilipoeder)
150 gr. Ottogi (Koreaanse glasnoedels)
10 gr. Shiitake
2 bosuitjes
geroosterd sesamzaad
SAUS
400 ml. water
80 ml. donkere sojasaus
2 el. bruine suiker
2 el. mirin
1 el. honing,
1 el. oestersaus
1 el. knoflook
1 tl. gember
1 el. sesamolie
Breng ruim 1 ltr, water aan de kook en doe hierin de kip. Kook een paar minuten zodat het vet er vanaf komt. Doe over in een vergiet en spoel met koud water. Doe de noedels in een schaal met lauwwarm water en laat ca. 20 min. weken. Breng de saus aan de kook en voeg de kip toe. Laat ca. 10 min. koken op
een medium vuur. Voeg vervolgens de krieltjes, ui, chilipoeder en de in blokjes gesneden wortel toe en laat nog eens 7 min. koken. Schep nu voorzichtig alles om en laat 8 min. op een laag vuur afgedekt pruttelen. Voeg nu de in reepjes gesneden shiitake, de noedels en de in 2cm. stukjes gesneden bosui toe, laat 3-5 min. meekoken. Roer voorzichtig zodat alle shiitake en de noedels goed met de saus vermengd worden. Serveer in kommen en bestrooi met de geroosterde sesamzaadjes.