
INGREDIËNTEN
500 gr rundergehakt
300 gr champignons
1 courgette
250 gr. rijst
6 el sojasaus
3 teentjes knoflook
1 tl gember geraspt
1 tl citroensap
2 el honing
2 el rode wijn
1 el chilipoeder
rauwkost naar smaak
Gochujan chilipasta
Maak in een grote kom de marinade van de sojasaus, geperste knoflook, citroensap, honing, rode wijn, gember en zout & peper naar smaak en marineer hierin het gehakt dat je met een vork goed los maakt zo’n 20 minuten. Snij ondertussen de champignons in mooie plakjes en de courgette in kleine stukjes. Kook ondertussen ook de rijst tot deze beetgaar is. Roerbak het gehakt in een wok, zonder toevoeging van boter of olie en zet apart. Doe een scheutje sojasaus bij het braadvet en roerbak hierin de champignons. Roerbak nu de courgette waarover je de chilipoeder strooit, tot het gaar is en bak 4 eieren.
Doe wat rijst in een grote kom, daar bovenop het gehakt, vervolgens de courgette en champignons en leg daar weer op de rauwkost en het ei. Mix goed en serveer met een druppeltje sesamolie en de chilipasta (bij iedere goede toko te koop) maar kijk uit hoeveel chilipasta je in een kom doet! Eén theelepel kan vaak al genoeg zijn.