Bloemkoolsoep met gerookte zalm


INGREDIËNTEN

  • 1 kg. bloemkool
  • 1 sjalotje
  • 1 grote aardappel
  • 200 gr. gerookte zalm
  • 1 bosuitje
  • 1 Itr bouillon
  • 100 ml. slagroom
  • ½ tl. nootmuskaat
  • 1 tl. Has El Hanout

Maak de bloemkool schoon, snijd in kleine roosjes, snipper het sjalotje heel fijn en schil de aardappel en snijd in blokjes. Verwarm boter in een braadpan, fruit het sjalotje voeg de bloemkool en de aardappel toe en schenk er dan de bouillon bij. Laat de bloemkoolsoep 15 minuten koken op een matig vuur tot de bloemkool gaar is. Pureer de soep met een staafmixer en maak deze verder op smaak af met wat zout, de notmuskat en de Has El Hanout.. Haal de pan van het vuur en roer de slagroom er doorheen, verdeel de soep in kommen ne garneer met de zalm en ringetjes bosui.