Koude Kimchisoep

INGREDIËNTEN

 • 2 chinesekool bladeren
 • 150 gr. rettich in blokjes
 • 50 gr. zeezout
 • 50 gr. chilivlokken
 • 1 Aziatische peer
 • 1 komkommer
 • 75 gr. waterkers
 • 75 gr. bosui
 • 10 teentjes knoflook
 • 25 gr. geraspte gember
 • 2 el. appelazijn
 • 2 el. bruine suiker
 • limoen

Snijdt de rettich in kleine blokjes en doe ze met het zout, de in stukjes gesneden Chinese kool en 250m1. water in een kom. Laat ca. 1 uur in de koelkast staan. Doe de chilivlokken in een zakje van kaasdoek en koop goed dicht. Doe 2 Itr. water in een kom en leg dit zakje er in. Zet afgedekt weg in de koelkast en wacht tot het water de rode kleur van de chili heeft aangenomen, af en toe voorzichtig roeren. Doe de rettich en de Chinese kool in een vergiet en laat uitlekken schep deze in het `chiliwater en laat 30 min. staan. Doe er 2 Itr. water bij en voeg er de blokjes peer, blokjes komkommer, waterkers, grof gesneden bosui, fijngehakte knoflook, gember, bruine suiker en de azijn toe. Breng op smaak met limoen, zout & peper en laat nog 30 minuten staan.