INGREDIËNTEN
- 600 gr. (ros)bief
- Romaine sla
- 1 rode ui
- 4 eieren
- ½ komkommer
- Kerstomaatjes
Marinade
- ½ bosje platte peterselie
- 6 teentjes knoflook
- 1 tl. chilipoeder
- 2 el. vissaus
- 2 el. limoensap
- 100 ml. olijfolie
Dressing
- 50 ml. vissaus
- 50 ml. limoensap
- ½ el. bruine suiker
- 1 tl. chilipoeder
- 1 teentje knoflook
- 1 el. olijfolie
Doe alle ingrediënten voor de marinade in een grote beker en maal fijn met een staafmixer. Snij de biefstuk in gelijke plakken, doe ze in een kom en schenk de marinade erover en schep goed om. Plaats de kom, afgedekt, in de koelkast voor minimaal 1 uur. Meng alle ingrediënten voor de dressing en zet apart.
Snij de sla in stukjes, schil de komkommer snij in plakjes of blokjes, de ui in halve ringen, halveer de kerstomaatjes en kook de eieren. Maak de borden op met de sla , komkommer, ui, gehalveerde kerstomaatjes, en verdeel de rest van de peterselieblaadjes erover. Verdeel de dressing over de vier borden…
Bak de bief in minuten aan iedere kant in 2 minuten mooi bruin en leg op de borden met salade.