Venkelsoep met prei

INGREDI√čNTEN

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 2 venkels
  • 1 prei
  • 150 gr. krieltjes
  • 2 blokjes bouillon
  • 800 ml water
  • 150 gr. spekblokjes
  • 2 stengels lente-ui
  • uitgebakken spekblokjes

Snipper de ui en pel de knoflook. Snijd de knoflook grof en fruit deze samen met de ui in een klein sxheutje olijfolie. Verwijder de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkel. Bewaar het groen, dit gebruiken we als garnering. Halveer de venkel in de lengte en snijd in dunne plakken en daarna in stukken. Snijd de prei grof. Doe de groenten bij de ui in de pan, roerbak 3 minuten mee voor je de bouillonblokjes en het water toevoegt. Breng de soep aan de kook en laat dit op medium-vuur 15 minuten zacht koken. Verwarm een koekenpan op het vuur en bak hier de spekblokjes krokant in.
Snijd de lente-ui in kleine ringetjes voor de garnering.

Pureer de soep met een staafmixer of in de blender en breng op smaak met zout & peper..