Zalmsalade

INGREDIËNTEN
600 gr. aardappelen
2 grote blikken zalm
1 kleine rode ui
150 gr. gerookte zalmsnippers
6 augurken
2 grote tomaten
½ bosje peterselie
slasaus

SLASAUS
65 g mayonaise
2 el. zoetzuur augurkennat (azijn kan ook, maar augurkennat is zachter en frisser)
Snufje witte peper
Snufje knoflookpoeder
Voor de slasaus mix je alle ingrediënten goed in een kom en zet weg tot gebruik.

Je kunt ook gewoon een fles slasaus in de winkel kopen, maar vers is toch wel lekkerder!

Schil en kook de aardappeltjes en laat afkoelen. Snij de ui heel fijn, blokjes van de augurken en de peterselie héél fijn. Snij de tomaten in twee helften, verwijder de zaadjes en snij de tomaten in kleine stukjes. Haal de zalm uit de blikken en verwijder waar nodig het vel (ziet er niet mooi uit in een salade). Stamp de aardappelen fijn en mix met alle ingrediënten in een grote schaal of pan. Voeg de slasaus toe en kijk hoeveel je nodig hebt om het geheel smeuïg te maken. Breng op smaak met peper & zout. Laat een nacht in de koelkast staan zodat de smaken goed intrekken en de salade mooi koud is.. koud is deze het lekkerst!