Gebakken forel met amandelen

INGREDIËNTEN
4 forellen
twee takjes peterselie
¼ limoen
30 gr. amandelschaafsel
50 gr. bloem
75.gr boter

Snijd de peterselie fijn en pers de citroen uit. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen in 3 min. goudbruin. Schep in een schaal. Dep de forellen droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper en eventueel zout. Doe de bloem in een diep bord. Haal de forellen erdoor en schud de overtollige bloem eraf. Verhit 50 g boter in een ruime koekenpan en leg als het schuim weg is de forellen in de pan. Bak op middelhoog vuur 8-10 min. Keer halverwege. Schep de forellen uit de pan op een schaal en bestrooi met de peterselie. Voeg het citroensap en de rest van de boter toe aan het achtergebleven bakvet en schenk dit over de forellen. Garneer met de amandelen.