Maeuntang – Zuid-Koreaans vissoep

INGREDIËNTEN

 • 1 kleine witte ui
 • 1 teentje knoflook
 • 2 centimeter gember
 • 1 groene peper
 • Dashi (2 x 10 gr.)
 • 1 eetlepel gochugaru
 • 1 el.gochujang
 • 1 el. doenjang
 • 1 tl. maïzena
 • 200 gr daikon (rettich)
 • halve courgette
 • 1 bosuitje
 • 300 gram verse witvis
 • 6 grote garnalen
 • 1 pakje enoki
 • 1 el. vissaus

Snij de ui in dunne halve ringen, schil de gember en rasp, hak de knoflook fijn en snij de peper in dunne ringetjes. Schil de daikon in kleine blokjes snijden (1 cm) en snij courgette in de lengte doormidden om vervolgens in dunne halve maantjes snijden. Meng de maïzena met 2 eetlepels water. Zet dit even opzij. Bak de ui aan in wat olie. Als de ui glazig is, bak je de knoflook, gember en groene peper even mee, voeg de dashi toe. Meng de overige smaakmakers voor de soep (gochugaru, gochujang en doenjang) met een klein beetje bouillon tot een glad mengsel. Roer dit vervolgens door de bouillon. Voeg de rettich en courgette toe aan de bouillon. Laat dit +/- 8 minuten koken, tot de groente zacht wordt. Doe daarna de in ringetjes gesneden bosui erbij. Voeg nu ook het maïzena-papje toe, zodat de soep ietsje gaat binden. Voeg vervolgens de vis en garnalen toe. Laat deze in de soep gaar worden, dit duurt een minuut of 5. Snijd de enoki los van hun trosje en roer ze door de soep. Serveer met rijst of udon noedels.