Vongole chowder

INGREDIËNTEN

  • 250 gr. aardappelblokjes
  • 380 ml. visfond
  • 300 ml. slagroom
  • 1 tl. venkelzaad
  • 25 gr. boter
  • 1 sjalotje (gesnipperd)
  • 150 gr. baconreepjes
  • 500 gr. vongole
  • 500 gr. kabeljauw filet
  • ½ bosje peterselie (plat)

Kook de aardappelblokjes in de visfond en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg de slagroom, venkel en wat zout naar smaak toe en laat nog even zacht doorkoken.
Verhit de boter in een pan en bak de baconreepjes samen met het sjalotje op een middelhoog vuur tot het bruin en knapperig is, voeg de vongole toe en laat met het deksel op de pan en op een hoog vuur koken tot alle schelpen openstaan (dichte gooi je weg!), schep nu de grof gesneden peterselie er doorheen.
Verwarm ondertussen de ‘aardappelsoep’ en voeg de vis toe. Laat deze in een paar minuten mooi gaar worden en verdeel over 4 borden. Schep de vongole er op en garneer met peterselie en broodcroutons.