
INGREDIËNTEN
500 gr. hertenvlees (goulash)
100 gr. boter
100 gr. gerookte spekblokjes
250 gr. uien grof gesneden
1 steranijs
33 cl. donker bier (1 flesje)
1 bosje tijm
2 blaadjes laurier
1 el. bruine basterdsuiker
1 winterwortel
400 gr. champignons
100 ml. slagroom
1 el. platte peterselie
Dep de blokjes hert droog met keukenpapier en braad deze in twee delen mooi bruin, op smaak brengen met zout & peper en zet afgedekt weg. Bak de spekblokjes in 50 gr. boter tot ze mooi krokant zijn voeg de ui toe, samen met het venkelzaad en bak op een matig vuur tot de ui glazig is. Doe het vlees in de pan en voeg de steranijs, het bier, de laurierblaadjes en de suiker toe en breng het geheel langzaam aan de kook. Roer alles goed door elkaar en laat het zo’n 2,5 uur op een heel laag vuur gaar worden. Doe de laatste 30 minuten de wortel erbij. Bak de champignons in de overgebleven boter en 2 el. olie, voeg de bloem toe en roer stevig. Haal de pan van het vuur en doe de slagroom er al roerend bij. Schep het geheel over in d pan met vlees en roer goed tot alles een mooie volle ragout is geworden. Als laatste een eetlepel fijngehakte peterselie er door roeren.