Pompoensoep

INGREDIËNTEN

 • 1 pompoen 1½ Kg – of twee verschillende kleine pompoenen
 • 1 Itr. groentebouillon
 • 2 uien
 • 1 teentje knoflook
 • 1 prei
 • 1 winterwortel
 • 2 tl. kerriepoeder
 • ½ tl. cayennepeper
 • 1 tl. kurkuma
 • 1 tl. komijn
 • 1 dl. kookrooM

Snijd de pompoen door de helft en haal de pitten er uit, vervolgens schil de pompoen en snijd deze in stukjes net als de winterwortel (2 bij 2cm). Snipper de ui en snijd de knoflook fijn, snijd de prei in ringetjes
Zet een pan op het vuur en giet er een scheutje olie in, bak de uien lichtjes aan voeg de knoflook toe, bak heel kort mee (mag niet kleuren) en voeg nu de kerriepoeder/komijn/kurkuma/cayennepeper toe.
Roer door en doe de overige ingrediënten behalve de kookroom erbij. Breng aan de kook en laat minimaal een half uurtje koken tot de pompoen lekker zacht geworden is en mix de soep glad met de staafmixer en voeg de kookroom toe. Breng eventueel op smaak met wat zout of een extra bouillonblokje