
INGREDIËNTEN
- 250 gr. zelfrijzend bakmeel
- 1 tl. bakpoeder
- 50 gr. boter in blokjes
- 125 ml. melk
- 1 ei losgeklopt
- 25 gr. basterdsuiker
Verwarm de oven voor op 220 °C . Zeef het bakmeel met het bakpoeder en een snufje zout boven een kom en meng de suiker erdoor. Wrijf de boter met de vingertoppen door het bakmeel tot een kruimelig geheel en maak een kuiltje in het midden waar je de melk en het ei in doet. kneed alles tot een samenhangend deeg en maak er een bal van. Leg deze op een bakplaat die je eerst bekleed met bakpapier en druk hem plat tot je een cirkel krijgt van zo’n 2 cm dik. Snijd de cirkel in 8 punten en prik iedere punt met een vork in. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de scones in ca. 15 minuten gaar tot ze mooi goudgeel worden. Laat de scones afkoelen en snijd ze los van elkaar. Serveer met slagroom en marmelade!