Andalusische gazpacho

INGREDIËNTEN

  • 200 ml. groentenbouillon
  • ½ tl. zout
  • ½ tl. peper
  • 1 tl. suiker
  • 20 ml. olijfolie
  • 10 ml. limoensap
  • ½ komkommer
  • ½ rode paprika
  • 1 tomaat voor garnering
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 el. chilisaus
  • 5 el. tomatenpuree
  • 30 gr. witbrood
  • 170 gr. tomatenblokjes

Verwijder de zaadjes van de komkommer, paprika en gepelde tomaten en snijdt deze in hele kleine blokjes en meng door elkaar. Vul de glaasjes of kommetjes waarin je de soep wilt serveren met een laagje van deze blokjes. Doe nu alle overige ingrediënten in een blender en pureer dit samen de bouillon, voeg de olijfolie toe tijdens het mengen en breng op smaak. Zet weg in de koelkast en laat afkoelen.
Serveer de soep met bijvoorbeeld enkele gebakken gamba’s.