Speculaas brokken

INGREDIËNTEN

  • 300 g bloem, gezeefd
  • 100 g donkere basterdsuiker
  • 4 el speculaaskruiden
  • 175 g boter, in blokjes
  • 25 g garneeramandelen

Doe de bloem, suiker, kruiden, boter en een mespunt zout in de keukenmachine, meng met de deeghaken en schenk er al draaiend 2 el ijskoud water bij. Meng tot een soepel deeg.
Neem het deeg uit de keukenmachine, vorm een bal en laat verpakt in vershoudfolie 30 min. in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot 1 cm dik. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en druk de amandelen in het deeg. Klop een ei en kwast de bovenzijde van de speculaaskoek mooi in, zodat alles is bedekt met een dun laagje ei. Bak de speculaas in zo’n 30 minuten tot hij lekker krokant is. Laat de speculaas op het rooster afkoelen en breek in stukken. Bewaar in een koekblik.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*