Oosterse bouillon met DimSum

INGREDIËNTEN

 • 150 gr. kipfilet
 • 1 stengel bleekselderij
 • 1 ui grof gehakt
 • 1winterwortel grof gehakt
 • 5 cm. verse gember
 • 1 kaneelstokje
 • 2 el. basterdsuiker (licht)
 • 2 stengels citroengras
 • 1 sjalotjes fijn gesnipperd
 • 1 teentje knoflook geperst
 • 50 gr. shiitake in stukjes
 • ½ tl. vijfkruidenpoeder
 • 1 limoen in 4 partjes
 • 2 bosuitjes
 • 12 wontonvelletjes
 • 1 Itr. kippenbouillon

Breng de pan met bouillon aan de kook en voeg de kipfilet, de grof gesneden selderij, ui, wortel, in blokjes gesneden gember, het citroengras toe en laat de kip en groente zo’n 45 minuten zachtjes koken. Haal de kip uit de bouillon en laat afkoelen in een vergiet, laat de bouillon op laag vuur doorkoken.
Snij de kipfilet in stukjes en scheur het in reepjes en bak nu het sjalotje met de knoflook op hoog vuur, voeg de shiitake en de kip toe als wel het vijfkruidenpoeder en breng op smaak met wat zout en peper. Schep uit de pan en laat afkoelen. Maak de wontonvelletjes ietwat vochtig en vul met het kippenmengsel, leg ze op een bord waar een dun laagje bloem op licht (tegen het kleven). Zeef de bouillon en breng op smaak met wat zout en peper en eventueel een beetje limoensap. Voeg de dimsum toe en laat ca. 5 minuten meekoken op laag vuur. Verdeel de dimsum over vier diepe borden en schenk de bouillon
erover. Garneer met een partje limoen en gesnipperde bosui.