Dak Beasuk (Koreaans kippensoep)

INGREDIËNTEN
8 drumsticks
1 rode ui
8 teentjes knoflook
bosuitjes
1 wortel
1 rode paprika
½ courgette
1 dunne prei
150 gr Sushirijst

Neem een ruime pan water (1½ ltr) en doe hierin de gepelde ui, knoflook en de drumsticks en laat 20 min. op hoog vuur koken. Draai het vuur laag en laat vervolgens nog eens 40 minuten pruttelen. Maak 500 ml kippenbouillon van 1 blokje. Doe wat olie in een wok of ruime braadpan en roerbak de rijst, voeg nu de heel fijn gesneden paprika, wortel, courgette en prei toe en roerbak nog even mee. Onder voortdurend roeren voeg je scheutje voor scheutje de kippenbouillon toe tot de rijst de bouillon helemaal heeft opgenomen. Schep wat van het rijstmengsel in een ruime kom of bord en leg er kruislings
twee drumsticks op. Schenk er voldoende kookvocht van de kip overheen zodat je een volle kom soep hebt. Strooi er fijngesneden bosui over en serveer met wat sojasaus waar je een theelepeltje azijn aan toevoegt. Deze heerlijke maaltijdsoep is eenvoudig en snel gemaakt, maar zal je heerlijk verwarmen!