
INGEDIËNTEN
2 eendenborsten
50 ml. appelazijn
50 ml. sojasaus
2 el. vers gehakte gember
5 teentjes knoflook
1 el. zoete chilisaus
2 el. sesamolie
4 bosui met loof
2 el. suiker
Doe alle ingrediënten voor de marinade in een keukenmachine en pureer tot een stevige massa. Zet de heteluchtoven op 2000C. Snij het vel van de eendenborst kruislings in en zorg ervoor dat je NIET in het
vlees snijdt. Leg ze in een schaal of plastic afsluitbare container en bedek het vlees met de marinade Draai ze om en giet de rest van de marinade er over zodat de eendenborsten rondom goed bedekt zijn. Zet 1 tot 24 uur in de koelkast. Als je de eendenborsten gaat gebruiken, veeg overtollige marinade er af en bak de eendenborsten op een middel hoog vuur op het vel in ca. 9 minuten. Als het vel mooi dun en krokant is dan haal je de pan van het vuur en zet je deze in de oven met het vel naar boven voor ca. 6 minuten.
Haal de pan uit de oven DENK ER AAN DAT DEZE HEET IS en zet weg met de deksel er op, ca. IO min.
Serveer met geroerbakte groente en wat rijst of nasi/bami