INGREDIËNTEN
- 800 gr. bruine bonen
- 1 middelgrote ui
- 1 blikje tomatenblokjes
- 340 ml. runde fond
- 1 rookworst
- 1 winterwortel
- 2 tl. kerriepoeder
- 150 gr. gerookte spekblokjes
- 150 gr. droge worst
- 150 gr. krielaardappeltjes
Snipper de ui, de rookworst in plakjes, de droge worst in blokjes en de wortel in plakjes.
Verwarm een heel klein beetje olijfolie in een pan en bak de spekreepjes krokant, voeg er nu de ui bij en bak tot het glazig is, voeg de rookworst toe en bak even me, doe nu de wortel en de droge worst erbij en laat kort meebakken. Doe nu de fond erbij en evenveel water, 2 theelepels kerriepoeder toevoegen goed doorroeren. Laat vervolgens een minuutje of 30 koken op laag vuur. Kook de aardappeltjes, stamp fijn en voeg bij de soep om deze te binden.