Hertengoulash

INGREDIËNTEN
1 kilo hertenvlees
125 gr gerookte spekblokjes
250 gr kastanjechampignons
1 winterwortel
400 gr uien (gesnipperd)
2 teentjes knoflook
1 el tomatenpuree
2 el bloem
¼ Itr. droge rode wijn
½ ltr. water
1 el groente bouillonblokje
2 laurierblaadjes
1 tl tijm


Doe 1 el olie in een pan, spekblokjes uitbakken, uitnemen en apart zetten. Vlees in delen, aanbraden in het spekvet en op smaak brengen met zout en peper, zet apart. Wortel schoonmaken en in plakjes snijden, knoflook fijn snijden en in braadvet glazig bakken, spek en hertenvlees terugdoen in de pan en bestuiven met bloem. Tomatenpuree toevoegen en afblussen met het water en de wijn. Bouillonblokje, laurier en tijm toevoegen en laten koken. Het vlees staat dan onder en laat nu anderhalf uur op heel laag vuur stoven. Champignons schoonmaken en in blokjes snijden, uien in halve ringen snijden en dit samen aanbraden in een pan met 1 el olijfolie. Op smaak brengen met peper en zout. Voeg dit mengsel na anderhalf uur stoven aan het vlees toe.

Eet met rösti, aardappelpuree, pasta, spruitjes of rode kool, heerlijk smullen.