Szechuansoep

INGREDIËNTEN

 • 500 gr. kipfiletblokjes
 • 1 Itr. kippenbouillon
 • 1 blikje bamboescheuten
 • 200 gr. paddestoelen
 • 100 gr. taugé
 • 45 gr. brede glasnoedel
 • 1 tl. geraspte gember
 • 1 el. tomatenpuree
 • 1 el. sojasaus
 • 1 el. azijn
 • 1 el sesamolie
 • 1 kleine prei
 • 1 el. maïzena
 • 1 el. chilipoeder
 • 1 ei

Breng de bouillon met de kipfilet en de bamboe aan de kook en laat een minuut of tien koken op laag vuur. Voeg prei, mie, en de paddenstoelen toe en laat alles zachtjes sudderen. Klop het ei los en giet dit beetje bij beetje, al roerend door de soep. Meng gember, sesamolie. azijn, tomatenpuree , chilipoeder en de sojasaus tot een mooi papje en roer dit door de soep. Meng nu de maïzena met een kleine scheutje water en klop dit tot een gladde massa… roer dit beetje bij beetje door de soep om hem te binden.
Breng op smaak met zout & peper.