Minestronesoep

INGREDIËNTEN

 • 2 uien fijngehakt
 • 3 teentjes knoflook
 • ½ courgette in blokjes
 • 2 wortelen in blokjes
 • ½ bosje peterselie fijngehakt
 • 150 gr. bacon in blokjes
 • 1 koolraap in blokjes
 • 50 gr. sperzieboontjes
 • 4 pomodori tomaten
 • 100 ml. rode wijn
 • 2 Itr.. runderbouillon
 • 2 el. tomatenpuree
 • 2 aardappelen in blokjes
 • 250 gr. witte bonen
 • ½ kommetje macaroni


(Italiaanse maaltijd/groentesoep) Uien met bacon en knoflook langzaam in een zware pan aanbraden tot de ui zacht is en de bacon wat knapperig, voeg nu bouillon, wijn, tomaten, witte bonen en de tomaten toe en laat ca. 15 minuten sudderen. Alles overzetten naar een grote soeppan. Voeg nu de koolrabi, wortelen, selderij, aardappel en de tomatenpuree toe en nog 15 minuten sudderen. Voeg nu de sperzieboontjes met de courgette en de macaroni toe en laat wederom 15 minuten sudderen tot de macaroni gaar is. Op smaak brengen met zout en peper