Vietnamese noedelsoep

INGREDIËNTEN

 • 1 ltr. runderbouillon
 • 300 gr. rivierkreeftjes
 • 5 cm verse gember
 • 1 rode peper
 • 2 kruidnagels
 • 1 kaneelstokje
 • 100 gr. brede rijst noedels
 • 1 prei
 • 1 rode paprika
 • 1 rode ui
 • ½ Chinese kool
 • 1 bakje taugé
 • 1 limoen
 • 2 el. vissaus

Breng de bouillon aan de kook in een grote pan. Schil de gember en snijd in flinter dunne plakjes. Snijd de peper doormidden en verwijder de zaadjes en zaadboom, snijd in ringetjes. Voeg de gember, peper, kruidnagels en het kaneelstokje toe aan de bouillon en laat ca. 20 minuten trekken op laag vuur. Verwijder vervolgens het kaneelstokje en de kruidnagels.

Kook de noedels gaar in de bouillon, ca. 3 minuten en voeg de grof gesneden prei, ui, paprika en halve kool toe en laat nog een minuut of 5 zachtjes koken. Breng de soep nu op smaak met de vissaus en voeg de rivierkreeftjes toe, laat nog een minuut of twee koken en dien op in mooi kommen. Verdeel de taugé hier over, snijd de limoen in partjes en doe in iedere kom een partje.