Chinese gestoomde oesters

INGREDIËNTEN
12 oesters
1 tI. knoflook geperst
1 el. gember fijngehakt
1 ti bonenpasta (toko)
1 el. rijstwijn openen.
1 el. lichte sojasaus
2 ti. donkere sojasaus
2 rode peper
2 el. bosui fijn gesneden
2 el. arachideolie olie

Borstel de oesters schoon. Breng in een wok een laagje water aan de kook en zet een stoommand op de wok. Het water mag de stoommand niet raken! Leg de oesters in de stoommand. Draai het vuur laag en laat de oesters 5 minuten zachtjes stomen tot ze open staan. Open de schelpen met een oestermes indien ze na 5 minuten niet uit zichzelf Roer intussen alle overige ingrediënten, behalve de arachideolie, in een vuurvast schaaltje tot een saus. Doe de arachideolie in een pannetje en verwarm de olie op hoog vuur, totdat deze licht begint te dampen. Giet de hete olie over de ingrediënten van de saus. Roer de saus goed door en verdeel over de oesters. Serveer direct.