Koreaanse kippensoep

INGREDIËNTEN

 • 500 gr. kipfilet
 • 2 preien
 • 8 teentjes knoflook
 • 50 gr. verse gember
 • 100 gr. shiitake
 • 100 gr. worteltjes
 • 1 courgette
 • 1 ui gesnipperd
 • 2 pakjes udon noedels
 • 3 el. sesamolie
 • 5 el. donkere sojasaus
 • ½ el. chilipepers gedroogd
 • 8 lente-uitjes
 • 1 el. chilipoeder (Koreaans)
 • 1½ ltr. kippenbouillon
 • sesamzaadjes

Breng de kippenbouillon met de kipfilet, 4 teentjes knoflook, gember en de prei in grove stukken langzaam aan de kook en laat in zo’n 20 min. gaar koken. Schep de prei, knoflook en gember uit de bouillon en gooi weg. Meng in een kom de marinade van 1 el. donkere sojasaus, 2 lente-uitjes fijn gehakt, 2 teentjes knoflook geperst, 2 el. sesamolie en 2 el. sesamzaadjes en zout & peper naar smaak. Schep de kipfilet uit de pan, snijd of scheur deze in kleine reepjes en laat alles een 20 min. in de marinade trekken.
Snijd de wortel en courgette in kleine reepjes (Julienne) en de shiitake en ui in stukjes. Verhit een wok op matig vuur en roerbak de groente, breng op smaak met sesamolie en wat zout. Maak nu de saus door 4 el. sojasaus, 6 lente-uitjes fijn gehakt, 4 teentjes knoflook geperst, 1 el. Koreaanse chilipoeder 1 el. sesamzaadjes en 2 el. sesamolie goed te mengen. Verwarm de bouillon en breng op smaak met wat sojasaus , zout & peper en kook hierin de udon noedels in ca. 4 á 5 minuten. Schep de noedels in een kom, hierop wat kipfilet, daarop de groente en schenk er vervolgens de bouillon bij en garneer met fijngehakte chilipeper. Geef er de saus bij die je er naar believen door kunt scheppen.