Kerriesoep

INGREDIËNTEN

  • 350 gr. kipfilet in blokjes
  • 50 gr. roomboter
  • 100 gr. bloem
  • 2 uien grof gehakt
  • 4 hard gekookte eieren
  • 1 el. kerriepoeder
  • 1 ltr. kippenbouillon


Breng de pan met bouillon en de filetblokjes aan de kook en laat op een laag vuur door koken. Verhit vervolgens in een braadpan de boter en braad hierin de uien. Als deze glazig zijn, voeg je de bloem en kerriepoeder toe en roer je dit snel en flink door elkaar. Geef schepje voor schepje met een soeplepel de bouillon erbij en blijf goed roeren, bij voorkeur met een garde. Je krijgt zo een dikke soep die je steeds meer verdunt door er meer bouillon bij te doen. Pel de hardgekookte eieren, snij deze in vier partjes en voeg ze aan de soep toe. Bak wat lekker knapperig brood voor erbij. Je kunt ook wat gekookte rijst door de soep doen om er een ‘oosters tintje’ aan te geven.