Tiramisu

INGREDI√čNTEN

  • 2 eiwitten
  • 4 eierdooiers (medium eieren)
  • 100 gr. witte basterdsuiker
  • 500 gr. Mascarpone
  • 20/25 lange vingers (koekjes)
  • 200 ml. espresso
  • 35 ml. Amaretto
  • Cacaopoeder

Klop de eiwitten tot een stevig schuim en klop de eierdooiers samen met de suiker zo’n 5 min. met de hand tot het een romig geheel wordt. Voeg de Mascarpone toe en schep het mengsel tot het ongeveer dezelfde dikte heeft als de Mascarpone. Spatel er nu voorzichtig het eiwit doorheen. Giet wat koffie in een diep bord en leg hierin om en om de lange vingers met de suikerzijde omhoog. Leg de helft van de lange vingers met de koffiezijde naar beneden in een schaal en besprenkel met Amaretto. Doe er nu de helft van het Mascarpone-mengesel overheen en strijk glad. Verdeel de rest van de lange vingers in een laag over de Mascarpone en besprenkel met de rest van de Amaretto. Doe er de rest van het Mascarponemengsel overheen en strijk weer glad. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Zeef voor het gebruik in een dikke laag de cacaopoeder er overheen.