Gebraden kip uit de oven

INGREDIËNTEN
1 ui
2 winterwortels
1 bosje salie
1 rookworst
150 gr. oud brood
1 el. boter
100 gr. gedroogde abrikozen
100 gr. hazelnoten
Snufje nootmuskaat
2 eieren
1 maiskip
2 stengels bleekselderij
1 prei
200 ml. kippenbouillon
150 gr. boter

Snipper de ui, schrap de wortel en snijd in blokjes, was de salie en hak blaadjes grof, snijd de rookworst in blokjes en snijd het brood in blokjes. Verhit 1 el. boter in de pan en fruit de ui en wortel in ca. 10 min. op laag vuur. Hak de hazelnoten en abrikozen grof. Voeg de rookworst en de salie toe en bak nog ca 3 min. mee, neem de pan van het vuur en voeg de hazelnoten en de abrikozen toe. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en roer de geklutste eieren erdoor. Verwarm de oven voor op 175C. Hak de wortel en de bleekselderij in grof, maak de prei schoon en snijd deze ook grof, verdeel vervolgens in een braadslee en wrijf de kip in met boter en bestrooi met zou & peper. Vul de kip met het mengsel en leg deze op het rooster van de braadslee, boven de groente, dek het borstgedeelte af met aluminiumfolie en giet de bouillon bij de groente. Braadt de kip ca. 60 min. in de oven. Zet de kip terug in de oven als er roze vocht vrijkomt. Test na 10 min. opnieuw: pas bij helder sap is de kip geheel gaar.