
INGREDIËNTEN
(voor 2 personen)
- 100gr. bloem
- 2 eieren
- 1 dl. groentebouillon
- 1 el. panko
- 3 lenteuitjes
- 150 gr. spitskool
- 4 plakjes ontbijtspek
- 350 gr. kipfilet
- Bonito vlokken

Klop de eieren los en voeg de bloem en bouillon toe. Roer de kool die fijn gesneden moet zijn en de gesnipperde bosui erdoorheen (houd een klein beetje achter voor de garnering) en voeg een snufje zout toe. Kijk of je een mooi pannenkoekenbeslag hebt. Is het iets te vloeibaar? Voeg de panko toe en je zult zien dat het beslag iets indikt. Je kunt voor wat hartige vulling kipfilet fijn snijden en goudbruin bakken. Verhit een kleine koekenpan op middelhoog vuur en voeg wat zonnebloemolie toe. Giet het beslag voor de okonomiyaki in de pan en zorg dat het mooi is verdeeld: we willen een mooie, ronde pannenkoek! Leg de plakjes bacon er bovenop en dek de pan af af met een deksel. Laat ongeveer drie min. bakken, tot de pannenkoek goudbruin begint te worden aan de onderkant. Keer om in de pan (leg een bord op de pan en keer de pan met bord voorzichtig met twee handen om, laat daarna vanaf het bord weer in de pan glijden). Laat nog 3 min. bakken aan de andere zijde, of tot die kant ook goudbruin en knapperig is.
Leg het gerecht op een bord en verdeel de okonomiyaki saus en mayonaise eroverheen. Garneer met bosui en bonito vlokken, maar wees creatief en kijk wat je nog in de koelkast hebt. Je kunt een okonomiyaki met van alles en nog wat garneren.
OKONOMIYAKI saus
Doe 3 el. tomatenketchup, 1 el. worcestersaus, 2 tl sojasaus, 1 el. mirin, 1 el. honing en een halve tl. mosterd in een pannetje en verwarm dit op laag vuur. Als het kookt nog 2 min. door laten pruttelen.