Indische gehaktballen met sambal-jus

INGREDIËNTEN
1 sjalotje
1 el. gehakte knoflook
1 el. gehakte gember
500 gr. rundergehakt
snufje kruidnagelpoeder
snufje nootmuskaat
1 ei
3 el. ketjap manis
1 el. sambal badjak
100 gr. paneermeel

Kneed alles goed door elkaar. Het gehakt kan vrij nat zijn door alle vloeibare ingrediënten. Voeg wat extra paneermeel toe. Hoeveel moet je echt zelf aanvoelen. Je hebt een stevig mengsel nodig, waarmee je goede ballen kunt rollen.
Tip: Om te voorkomen dat je ballen in de pan uit elkaar vallen, kun je het gehakt een paar keer in de komsmijten. Zo ‘sla’ je de lucht eruit en blijven je galletjes beter dicht.
Draai, zodra je klaar bent met kneden, kleine gehaktballetjes en rol deze voor het bakken nog één keer door het paneermeel. Braad in een ruime braadpan ca. 25 minuten en keer geregeld. Voeg een scheutje water toe voor de jus en 1 el. sambal badjak.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*