INGREDIËNTEN
150 gr. wijnzuurkool
2 cm citroengras
1 vel nori (zeewier)
4 rijst loempiavellen
2 bosuitjes
1 Spaanse rode peper
½ tl. gehakte gember (potje)
16 rivierkreeftjes
12 rivierkreeftjes – garnering
1 bakjes zeewiersalade
zwart sesamzaad grof zeezout
Gaar de zuurkool licht in water met het citroengras, giet of en laat afkoelen. Knip de nori in vier delen en leg op de bordjes. Snijd de rivierkreeftjes fijn, verwijder de zaadjes en zaadboom van de Spaanse peperen hak deze heel fijn, voeg samen met de gember toe aan de zuurkool en meng dit goed. Dompel ieder rijstvel in lauw water tot deze wat zachter is en leg op een vochtige snijplank. Leg een kwart van het zuurkoolmengsel hier op en daar bovenop het fijngesneden kreeftenvlees en de julienne gesneden bosui.
Vouw de zijkanten naar binnen en rol van onder naar boven in een strak rolletje. Leg de loempia op de nori en betrooi met sesamzaad en grof zeezout. Garneer met zeewiersalade en rievierkreeftjes.