Pastasaus

INGREDIËNTEN
400 gr. rundergehakt
1 ui
3 teentjes knoflook
250 gr. hamblokjes
250 gr. champignons
½ courgette
1 kleine aubergine
1 kleine prei
1 stengel selderij
1 rode paprika
boter (gezouten)
100 gr. tomatenpuree
3 takjes basilicum
3 takjes tijm
3 pomodori-tomaten
3 grote roma-tomaten

Verhit een pannetje water, kruis de tomaten en leg deze een paar minuten in het hete water tot het velletje los laat. Verwijder de velletjes van alle tomaten en verwijder ook de zaadjes, snij de tomaten in kleine blokjes. Verwarm drie eetlepels olijfolie met een klontje boter en bak hierin de ui en knoflook tot de knoflook mooi bruint, voeg het gehakt toe en rul het met een vork tot het los en gebraden is, voeg nu de hamblokjes en de tomatenpuree toe en roer goed om voor een minuut of twee en zet het vuur laag.
Doe alle groente nu in de pan en roer alles door elkaar, leg bovenop de groentesaus het ‘bouquet garni’ van basilicum en tijm en laat alles een minuut of 30 op een laag vuur pruttelen en roer of en toe even door. Als je onder het roeren denkt dat de saus ietwat to droog is, kan je er gewoon wat water bij doen. Verwijder het bouquet garni na 30 minuten en gooi weg… serveren met pasta en geraspte Parmazaanse kaas. Het is een pan vol en makkelijk voor 8 personen, maar een tweede keer opwarmen van de saus is heerlijk, zo heb je er twee keer plezier van!