
INGREDIËNTEN
600 gr. runder riblappen
2 el 5-spice poeder
zonnebloemolie
2 grote uien
4 knoflookteentjes
500 ml runderbouillon
3 cm verse gember
3 el rijstwijn of sherry
2 el chilipasta gochujang
2 el oestersaus
3 el sojasaus
2 el pindakaas
bosje lente-uitjes
½ courgette
Bakje Shiitake
1 rode en 1 gele paprika
150 gr peultjes
125 gr taugé
Snij het vlees in blokjes van 3 centimeter en bestrooi het met de 5-spice kruidenpoeder. Snipper de uien en hak de knoflook fijn. Snij de paprika’s en oesterzwammen in grove stukken. Zet een stoofpan op het vuur en verwarm hierin de geraspte gember, bouillon, rijstwijn, chilipasta, oestersaus, sojasaus en bruine suiker. Zet een grote bakpan op het vuur en laat deze goed heet worden met een scheutje olie. Bak hierin de vleesblokjes in porties rondom goudbruin en doe het dan in de stoofpan. Als al het vlees gebakken is, fruit je in de bakpan de ui en knoflook aan op middelhoog vuur en doe dit dan bij het vlees. Leg een deksel op de pan en laat het ongeveer drie uur zachtjes sudderen tot het vlees bijna uit elkaar valt. Het laatste uur voeg je de groente toe. Om de saus dikker te maken kan je er pindakaas doorheen mengen. Garneer met lente-ui.