Chocolade truffels met kaneel & cognac

INGREDIËNTEN

  • 400 gr. pure chocolade
  • 200 ml. slagroom 50 gr. boter
  • 1 tl. kaneelpoeder
  • 2 el. cognac ca.
  • 100 gr. cacao
  • bakpapier

Hak de chocolade in brokken en verwarm de slagroom, boter en kaneel in een pannetje.
Neem van het vuur en voeg de chocolade toe. Roer op laag vuur tot de chocolade volledig grsmolten is en roer de cognac er doorheen. Zet de “Ganache” (ganache is een crème voor garnering van nagerechten, de vulling van taarten en bonbons) afgedekt minimaal 11/2 uur in de koelkast. Neem de ganache uit de koelkast en schep er met een meloen bolletjes lepel, mooi bolletjes van of snijd er simpelweg mooi stukken van. Doe de cacao in een plastic zakje en voeg de truffels toe. Schud voorzichtig zodat alle truffels bedekt zijn en leg ze op een schaaltje om te serveren.