Gazpacho – koude Spaanse tomatensoep


INGREDIËNTEN

  • 75 ml olijfolie Bewaar
  • 1 komkommer
  • 1 sneetje brood
  • 3 el. rode wijnazijn
  • 500 gr trostomaten
  • 1 rode ui
  • 1 gegrilde paprika (pot)
  • Basilicum
  • Cayennepeper

Snijd de tomaten en rode ui in grove stukken en doe in een blender. Bewaar 1/4 van de komkommer en snijd de rest ook in stukken en voeg 2 tenen knoflook toe aan de blender. Doe de olijfolie, knoflook, rode wijnazijn en trostomaten peper toe en mix door elkaar. Voeg dan de gegrilde paprika en het brood toe en mix nogmaals goed. Breng de gazpacho op smaak met peper en zout. Als het goed is, heeft de gazpacho precies de juiste dikte. Maar als de gazpacho toch te dik is kun je een beetje water toe voegen, is hij te dun dan voeg je wat brood toe. Schenk de gazpacho in glaasjes en zet ze minimaal 1 uur in de koelkast zodat de soep goed koud wordt. Snijd de overgebleven komkommer in kleine blokjes en garneer samen met de croutons en basilicum over de glaasjes gazpacho.