Maaltijdsalade met Franse dressing

INGREDIËNTEN

  • 150 gr. krulsla melange
  • 1 rode ui in ringen
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 3 trostomaten
  • 150 gr. Hollandse garnalen
  • 1 stengel bleekselderij
  • 3 eieren
  • 1tl. Vloeibare honing
  • 6 el. olijfolie
  • 1 el. rode wijnazijn
  • 2 tl. Dijon mosterd

Voor de vinaigrette meng je de olijfolie, wijnazijn, honing, twee teentjes knoflook geperst, Dijon mosterd en zout & peper naar smaak, klop dit met een ‘mini-garde’ tot een stevige vinaigrette om over de salade te schenken.


I.p.v. garnaaltjes kan je ook en dat is nog véél lekkerder; een moot verse tonijn nemen en deze in kleine dobbelsteentjes snijden. Moet wel héél vers zijn en om goed te snijden laat je deze een uur in de diepvries opstijven.