
INGREDIËNTEN
- 1 vanillestokje
- 250 ml. melk
- 3 eierdooiers
- 75gr. suiker
- snufje zout
- 2 el. bloem
- 1 blik halve abrikozen
- 1 pakje bladerdeeg
- 1 ei
- 50gr grove rietsuiker
Splijt het vanillestokje en schraap de merg eruit. Verwarm de melk met de merg en het vanillestokje en laat 5 minuten staan. Klop de eierdooiers los met de suiker en een snufje zout en roer vervolgens de bloem er doorheen. Giet al roerend de hete melk bij het dooiermengsel en giet dit door een zeef terug in een pannetje en breng langzaam aan de kook. Neem de crème van het vuur en laat afgedekt in een kom afkoelen. Verwarm de oven op 200°C, laat de abrikozen uitlekken en dep ze droog. Leg de plakjes bladerdeeg uit en schep er diagonaal ca. 2 el. crème op, leg hier twee halve abrikozen op, vouw de hoeken naar elkaar toe en druk ze voorzichtig aan. Kluts een ei en bestrijk het bladerdeeg hiermee, strooi ruim suiker erover en bak de abrikozensloffen in ca. 20 tot 25 minuten goudbruin en krokant.