Ragu á la potentia

INGREDIËNTEN
100 gr.
2 teentjes knoflook geperst
1 tl. chilivlokken
1/2 bosje bladpeterselie
1 tl. nootmuskaat
1 kg. procureur zonder zwoerd
8 plakjes pancetta keren.
olijfolie
100 ml rode wijn
2 blikken tomaatblokjes
500 gr. penne

Snijd de helft van de pecorino in blokjes en meng met de knoflook, chilivlokken, nootmuskaat en de fijngehakte peterselie. Bestrooi de procureur met het pecorino mengsel maar laat rondom 2 cm vrij. Leg hierop de plakjes pancetta en rol het stevig op, bind met keukengaren goed op als een rollade. Braad de rollade op een matig tot hoog vuur in 3 el. olijfolie ca. 10 min. zodat deze mooi bruin is rondom. Voeg iedere keer als je hem draait een eetlepel wijn toe. Draai het vuur laag, voeg de tomaten toe, breng op smaak met zout en peper en laat op een laag vuur ca. 3 uur zachtjes garen, iedere 30 minuten. Neem de rollade uit de pan, verwijder het garen en trek het vlees in draadjes. Breng de saus aan de kook en laat op hoog vuur ca. 5 min. inkoken tot een dikke pastasuas, voeg het vlees aan de saus toe. Kook de penne volgens de verpakking.