Macaroni op Surinaamse wijze

INGREDIËNTEN
300 gr. macaroni
2 uien
4 teentjes knoflook
200 gr. macaroni groente
500 gr kippendijvlees
2 el. bami trafasie
1/2 tl. trassie trafasie
1 blikje tomatenpuree
2 el. kerrie masala
1 el. sambal badjak
(of 1 tl. H&J’s sambal
garlic)
1 bosui

Kook de macaroni volgens de verpakking. Pel de ui en knoflook en snipper deze fijn. Snijd de kip in kleine blokjes. Fruit de ui en knoflook in een braadpan met wat olie en voeg na 3 min. het kippenvlees toe. Bak de kip mooi krokant en blijf omscheppen. Voeg de macaroni-groente toe en roerbak een minuutje of 3 mee. Voeg de rest van de ingrediënten toe en roer goed door. Laat vervolgens alles nog even op laag vuur staan, roer vervolgens de macaroni er doorheen en garneer met wat ringetjes bosui. Geef er een frisse salade bij…