Crêpes Suzette

BOODSCHAPPEN
1 zakje vanillesuiker
150 g bloem ( gezeefd )
3 eieren
250 ml melk
25 gr boter ( gesmolten )
Snuf zout
1 sinaasappel voor de garnering
50 g boter om in te bakken
Optioneel: Grand Marnier

Saus:
Citroensap van 1 citroen
200 ml verse sinaasappelsap
75 gr lichtbruine basterdsuiker

Doe de bloem in een beslagkom en meng een snufje zout en de vanillesuiker er door. Voeg dan de eieren, melk en gesmolten boter toe en klop met een garde of mixer tot een glad beslag. Laat het beslag even rusten. Breng ondertussen het sinaasappelsap en het citroensap aan de kook in een pannetje. Voeg de basterdsuiker toe en laat 15 min (of langer) zachtjes koken totdat de saus iets inkookt en dikker wordt. Verhit je een klontje boter in een koekenpan. Schep een dun laagje in de pan en bak de crêpe aan beide kanten goudbruin. Bak in totaal ca. 6 stuks. Vouw de crêpes in vieren en schenk er wat sinaasappelsaus overheen en serveer met wat partjes sinaasappel -> ook lekker met een bolletje vanille-ijs.

Optioneel:
schenk wat Grand Marnier in een grote lepel en steek aan met vuur. Schenk dan de brandende Grand Marnier over de crêpe en serveer direct.