
INGEDIËNTEN
2 middelgrote uien
3 tenen knoflook
1 el. zonnebloemolie
500 gr. rundergehakt
300 gr. runderlap in blokjes
2 tl. paprikapoeder
2 tl. gemalen komijn
2 tl. gedroogde oregano
½ tl. gemalen kaneel
2 rode paprika’s
400 gr. zwarte bonen in blik
400 gr. kidneybonen in blik
800 gr. blokjes tomaten in blik
2 el. Jalapeño pepers in pot
200 ml. water
1 kippenbouillonblokje
1 zakje chili con carne kruidenmix
1 el. donkere basterdsuiker
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak het rundvlees en het gehakt met de specerijen en eventueel zout 5-6 min. op middelhoog tot hoog vuur bruin. Bak het vlees goed aan door het wat langer aan één kant aan te bakken en af en toe een beetje aan te drukken. Het vlees hoeft niet overal even gaar te zijn. De bruinere stukjes zorgen voor meer smaak.
Maak de paprika’s schoon en snijd in stukjes van ca. 1 cm. Voeg de ui en paprika toe en bak 3 min. op middelhoog vuur mee. Voeg de knoflook toe en bak 2 min. mee. Roer regelmatig.
Doe ondertussen alle bonen in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
Voeg de tomatenblokjes, jalapeño en het water toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Voeg de bonen en suiker toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 90-120 min. met de deksel op de pan stoven. Roer af en toe. Breng de chili op smaak met peper en eventueel zout.
