
INGREDIËNTEN
2 grote zoete aardappels
60 gr. boter
1 kleine ui
2 teentjes knoflook
2 tl. tijm (fijn gehakt) en enkele takjes tijm voor erbij
1 ei losgeklopt
½ tl. nootmuskaat
125 gr. taleggio (kaas) in blokjes
Verwarm de oven voor op 200° C.
Wrijf de aardappels in met olijfolie, leg ze op een bakplaat, dek of met aluminium folie en rooster ze 1 uur. Verwijder de folie en rooster ze nog 15 minuten, laat enigszins afkoelen. Verhit op een matig vuur 1 el. olijfolie met 20 gr. boter in een koekenpan en bak hierin de ui en de knoflook in ca. 3 – 4 minuten. Halveer de aardappels in de lengte en lepel het vruchtvlees voorzichtig eruit, doe dit in een kom en prak het samen met de ui/knoflook, de tijmblaadjes, de nootmuskaat, het ei, de 40 gr. boter en de kaas tot een gladde massa. vul de aardappel- schil/bakjes hiermee en garneer met takjes tijm en bak ze in ca. 20 minuten in de oven mooi goudbruin.
