INGREDIËNTEN
300 gr. katenspek
3 grote eierdooiers
5 teentjes knoflook
350gr. Pecorino (geraspt)
400Gr. verse pasta .
Zet alvast een vergiet klaar met daaronder een bakje of kom zodat je een beetje van het kookvocht kunt opvangen bij het afgieten van de pasta. Snijd het spek in dunne stroken en kneus de knoflook, fruit dit (zonder olie) op een erg laag vuur in ongeveer 10 minuten, regelmatig losroeren. Let op dat je op tijd de pasta in de pan doet zodat deze gaar is wanneer de 10 minuten van het spek voorbij zijn. Klop de eierdooiers los in een kom en meng dit goed met circa 300 gram van de Pecorino kaas. De overgebleven 50 gram kaas kun je bij het gerecht in een apart bakje aan tafel serveren. De pasta en het spek moeten gelijkertijd klaar zijn dus goede voorbereiding en een beetje planning is handig. Zet het vuur uit, haal de knoflook uit de pan en giet de pasta af. Doe nu de afgegoten pasta in de pan met het spek. Voeg ook een beetje van het opgevangen kookvocht van de pasta toe. Nu het mengsel van de eierdooiers en Pecorino kaas over de pasta en flink mengen. Wanneer het een beetje droog is in de pan kan het niet een mooie gladde saus worden dan moet je nog een klein beetje kookvocht toevoegen. Strooi er verse zwarte peper overheen!