
INGREDIËNTEN
1 ui
5 teentjes knoflook
1 stukje gember (20gr)
1 rode peper
4 eendenbouten
3 el. olijfolie
6 el vissaus
75 gr. bruine suiker
2 el suiker
3 takjes koriander
750 gr. baby paksoi
Hak de ui, knoflook en geschilde gember in grove stukken, snijd de peper open en verwijder de zaadjes. Maal vervolgens alles in een keukenmachine fijn. Dep de eendenbouten droog en snij ze door tot op het bot, bak per zijde in 3 min. bewaar het braadvet en leg de bouten in een ovenschaal. Verhit de oven op 150°C (elektrisch) of 125°C (hete lucht). Fruit het chili mengsel in het eendenvet voeg 2 el. vissaus en de bruine suiker toe en kook 2 min. op laag vuur. Bestrijk de bouten met de helft van het ui-chilimengsel, dek af met aluminiumfolie en bak ca. 1½ uur in de oven, bestrijk 15 min. vóór het einde van de oventijd opnieuw met het ui-chilimengsel. Was en halveer de paksoi, snipper 2 teentjes knoflook en roerbak kort op hoog vuur, voeg 4 el. vissaus toe en smoor in 2 tot 3 minuten, breng op smaak met Zout & peper, serveer met witte rijst en strooi er wat fijngesneden koriander blaadjes overheen.