Rundvlees Chinese stijl met broccoli

INGEDIËNTEN
2 el. lichte sojasaus
4 tl. rijstwijn of sherry
2 tl. verse zwarte peper
4 el. sesamolie
4 tl. bloem
450 gr bief
450 g broccoli
1½ el pindaolie
3 teentjes knoflook
2½ cm. gemberwortel
2 Thaise chilipepers
2 el. Thaise vissaus

Doe de sojasaus in een grote niet-metalen kom met de rijstwijn of sherry, zout, de helft van de peper, de twee theelepels sesamolie en de bloem. Meng dit goed en roer het vlees er dan door. Sluit het af met vershoudfolie en zet het in de koelkast om het 30 minuten te marineren. Blancheer de broccoli roosjes 1-2 minuten in een pan met kokend, gezouten water tot ze net zacht zijn, dompel ze dan in koud water.
laat goed uitlekken. Verhit een wok of een grote braadpan boven een hoog vuur tot deze heet is. Voeg de pindaolie toe en als het een beetje begint te walmen, doe je de knoflook, gember en de overgebleven peper erbij. Roerbak dit een aantal seconden, voeg het vlees toe en roerbak dan 3-4 minuten of tot het vlees dicht geschroeid en bruin is. 3 – 5 el rundvleesbouillon Doe de geblancheerde broccoli, de chilipepers en de vissaus in de 2 el oestersaus pan, giet zoveel bouillon bij als nodig is. Roerbak 4 minuten boven een middelhoog tot hoog vuur of tot het vlees gebraden is en de broccoli helemaal verwarmd is. Voeg de oestersaus en de overgebleven sesamolie toe en roerbak nog 2 minuten. Serveer direct, met wat rijst als je dat lekker vindt.