Kippendijen in zoet-pittige saus

INGEDIËNTEN
8 kippendijen
1 ui
4 teentjes knoflook
3 ei.
chili pasta
3 ei.
tomatenketchup
3 ei.
mirin
chilisaus
donkere soyasaus
2 ei.
ahornsiroop of honing
suiker
1 el. appelazijn
Snipper de ui en de knoflook en bak deze in een braad- of koekenpan in drie
eetlepels olijfolie en een kloontje boter tot ze glazig is. Voeg de kippendijen
toe en braad mooi aan alle kanten bruin.
Je kunt ze ook in friteuse bakken om het nég krokanter te krijgen, maar dan
leg je de kippendijen eerst even in de melk en rol je ze door wat meel.
Doe alle ingredienten voor de saus bij elkaar en schep goed om.
Neem het vlees uit de pan en laat even rusten. Verwijder het braadvet en doe
opnieuw wat Oilie in de pan, doe het vlees terug en bak op een laag vuur nog
even een paar minuutjes. Doe nu de saus erbij en schep goed om zodat de
kippendijen volledig bedekt zijn met de zoete & pittige saus.
Serveer met nasi en wat frisse groentre zoals bijvoorbeeld komkommer.
Gochujang chili paste kun je bij iedere goede toko kopen