Bulgogi bowl – (Koreaanse versie van een pokebowl)

SAUS VOOR GEHAKT
80 ml. lichte sojasaus
2 el. bruine suiker
1½ el. rijstwijn (Mirin)
½ el. knoflook
1 tl. gember
zwarte peper
1 el. sesamolie

VOOR DE BOWL
500 gr. rundergehakt
2 bosuitjes
500 gr. rijst
radijsjes
avocado
snack komkommers

BIBIMBAP SAUS
2 el. Gochujang (Koreaanse chilipasta)
1 el. sesamolie
1 el. geroosterde sesamzaadjes
1 ei. suiker
1 el. water
1 el. geroosterde sesamzaadjes
1 el. rijstazijn

Meng de ingrediënten voor de saus van het gehakt in een schaaltje en zet apart, doe hetzelfde voor de Bibimbap saus en kook ondertussen de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Braadt het gehakt rul op laag vuur, doe er de saus bij en laat het vocht deels verdampen. Voeg de in dunne ringetjes gesneden bosui en de sesamzaadjes toe en roer door. Haal van het vuur af. Doe een bedje van rijst in iedere kom, hierover doe je de gehakt en garneer met de klein gesneden groente. Doe er wat Bibimbap saus overheen en roer de kom flink om als je gaat eten. Je kunt er ook paprika (geroosterd), ei, asperges of broccoli bij geven ter garnering.