INGREDIËNTEN
- 25 gr. boter
- 1 el. bloem
- 25 ml. warme melk
- 100 gr. mascarpone
- 4 eierdooiers losgeklopt
- 4 eiwitten
- snufje nootmuskaat
- 150 gr. zuurkool
Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor. Voeg beetje bij beetje de warme melk toe en roer het mengsel mooi glad.Laat de saus zachtjes op een laag vuur garen en roer de mascarpone er goed doorheen, haal van het vuur en roer de losgeklopte eierdooiers er doorheen tot je wederom een mooi glad papje hebt. Voeg de zout, peper en nootmuskaat toe. Knijp de zuurkool goed uit en snijd wat fijner en roer deze vervolgens door de roux. Vet 4 ovenvaste schaaltjes/bakjes in met boter. Klop de eiwitten tot het niet meer van een lepel afvalt en schep de helft vlug door de roux, voeg daarna de rest van het eiwit toe en verdeel het over de vier bakjes. Zet direct in een voorverwarmde oven van 200°C en laat 20 tot 25 minuten bakken. Serveer met en glaasje demi-sec Champagne.