
INGREDIËNTEN
400 gr verse tagliatelle
2 eieren
2 eidooiers
60 gr geraspte Parmezaanse kaas
30 gr boter
4 teentjes knoflook
200 gr pancetta
Kook de tagliatelle al dente in een pan met ruim kokend water en een snufje zout. en kluts ondertussen in een kom de eieren met de eidooiers en de Parmezaanse kaas. Breng dit mengsel op smaak met wat peper en zout. Snijd de pancetta in dunne reepjes en verhit de olijfolie met de boter in een pan. Kneus de knoflookteentje met de bolle kant van een lepel en doe ze samen met de pancettareepjes in de pan.
Bak tot de pancetta krokant is. Verwijder vervolgens de knoflook en voeg de uitgelekte tagliatelle toe aan de pancettareepjes. Roer alles goed door en haal de pan dan van het vuur. Roer het eimengsel er door en serveer meteen. Bestrooi met wat grof gemalen zwarte peper en serveer met een koud glas droge witte wijn!